Veel uren in Kroatische bussen

Door Dominic
Dit artikel hoort bij het land Kroatië
Toon meer berichten

Het is tijd om te vertrekken uit Slovenië en door te reizen naar Kroatië. We pakken eerst de bus in Bled terug naar Ljubljana, waar we vervolgens doorgaan naar de Kroatische hoofdstad Zagreb. Het is 10 uur ’s ochtends en buiten al zo’n 24 graden. Al zwetend met onze tassen op de rug nemen we afscheid van het mooie Bled.

De busreis van Bled naar Ljubljana duurt een uur en de reis van de Sloveense hoofdstad naar Zagreb een kleine twee uur. Tussen de twee busreizen zit wat speling en we besluiten in de McDonald’s even wat communicatie naar het thuisfront bij te houden. Met een aardbeien- en chocoladekornetijsje, iets dat lijkt op een cornetto maar dan van de McDonald’s, vermaken we ons in de tijd die we wachten op ons vervoer naar Zagreb.

Rond 13.00 uur komen we aan in de hoofdstad van Kroatië en moeten we ook voor de eerste keer deze wereldreis een vreemde valuta pinnen, de kuna, die in supermarkten en in winkels door elkaar heen KN of HRK worden genoemd. Eva en ik zijn nooit zo heel goed in het omrekenen van valuta en we willen voorkomen dat we uiteindelijk te veel geld overhouden.

‘Skyline’

Op het busstation kopen we gelijk ook ons ticket naar Split, waar we al een dag later al heen zullen gaan. Zagreb is een kleine stad met veel oude kleurrijke gebouwen. Omdat we maar een dag blijven besluiten we om maar een beetje rond te lopen zonder plan. Hoewel de stad veel musea kent, waaronder het museum van verbroken relaties (heel positief), merken we dat we toe zijn aan iets minder drukte en blij zijn dat we de volgende dag vertrekken naar de kust. We lopen nog wat rond in de stad en kijken naar de (toch wel simpele) skyline van de stad vanaf een uitkijkpunt.

Kroatië heeft ons in Zagreb nog niet overtuigd en we hopen dat dit wel gebeurt in de Split. Met een bus rijden we in vijf uur van Zagreb naar de kustplaats. Dit keer hebben we gekozen voor een kamer met eigen badkamer om ook een beetje uit te kunnen rusten en wat vroeger te kunnen slapen. De afgelopen dagen waren heel leuk, maar ook druk. Ik moet nog erg wennen aan het idee op wereldreis te zijn en probeer ook een beetje uit te rusten van de laatste drukke maanden.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *