Budgetvriendelijk eten in Split

Door Dominic
Dit artikel hoort bij het land Kroatië
Toon meer berichten

Eva en ik proberen iedere avond zo budgetvriendelijk mogelijk te eten. In negen van de tien keer betekent dat zelf eten klaarmaken. Helaas heeft dit verblijf geen keuken, dus moeten we wat creatiever te werk gaan. Dit uit zich bijvoorbeeld in een zelfgemaakte salade in een opvouwbare wasbak en knakworstjes die zijn opgewarmd met het water uit een waterkoker. Smaakt goed, al zeggen we het zelf.

Het is nu een paar maanden voor het hoogseizoen begint in Split, maar toch is al wel duidelijk te zien dat de eerste toeristen zonder gezinnen hun vakantie hier al vieren. De boulevard is druk, de stad vol met magneetverkoopkraampjes en de straatartiesten trekken veel publiek. Omdat we drie dagen in Split zijn, beginnen we de eerste avond en dag rustig. We lopen wat rond door het oude stadscentrum, waar ook het paleis van Diocletianus staat. Hoe dit er in het echt ziet, zie je in onze derde vlog.

We hebben ook iets opgestoken over de weersvoorspelling in Kroatië in split: er klopt geen hout van. In ons geval was er drie dagen regen en onweer voorspeld, maar je raadt het al; dat deed het – op een enkele bui na – geen moment (gelukkig).

De laatste volle dag in Split proberen we een buskaartjes naar de zuidelijke kustplaats Dubrovnik te regelen. We worden wat onvriendelijk geholpen door een oudere vrouw die ons bovendien een veel duurder ticket probeert te verkopen, want we hadden op internet al gekeken naar wat een enkeltje Split – Dubrovnik zou kosten. Een kwartier later komen we terug en proberen we het bij haar jongere collega. Die verkoopt ons wel het goede ticket en zo zitten we de volgende dag al om 8.00 uur ’s ochtends in de bus.

Dubrovnik staat naast het oude stadsdeel ook bekend om de vele films en series waar de stad voor fungeerde als set. Zo werden onder meer Star Wars: Episode VIII en de nieuwe film Robin Hood hier opgenomen, en niet te vergeten: Game of Thrones. In de volgende blog meer over Dubrovnik. Een ding kan ik al wel verklappen: we slapen in een hostel dat King’s Landing heet. Hoe kun je het beter treffen als Game of Thrones-fan?

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.