We zijn in Montenegro!

Door Dominic
Dit artikel hoort bij het land Montenegro
Toon meer berichten

Via een lange omweg door Bosnië-Herzegovina en Servië zijn we weer terug bij de Adriatische kust. We zijn in Montenegro. Als je onze vorige blog hebt gelezen dan weet je dat we nogal een omweg hebben gemaakt om daar terecht te komen.

Onze reis door Montenegro begint in het kustplaatsje Bar. Dat was namelijk de eindstop van de treinreis vanuit Belgrado en we dachten dat daar wel het een en ander te beleven was. Het is immers lekker weer, er is kust en het is goedkoop. Dat viel alleen wel een klein beetje tegen.

De naam doet anders vermoeden, maar Bar is redelijk uitgestorven. Op een handjevol toeristen na op het strand dat volledig uit stenen bestaat zien we weinig levendigheid. We verblijven zo’n drie kilometer buiten het centrum van Bar en besluiten op onze eerste dag een beetje rond te lopen door de stad. In het wijkje waar wij zitten blijkt alleen in geen velden of wegen een bankautomaat te bekennen.

Met wat laatste euro’s lukt het ons toch om een croissantje te scoren, maar omdat we ook nog ons verblijf moeten betalen en er geen enkele supermarkt te vinden is, zullen we toch drie kilometer richting het centrum moeten lopen. We slapen in ons eigen appartementje met keuken en een geweldig uitzicht over de bergen van Bar. Voor dit verblijf betalen we slechts 28 euro voor twee nachten, inclusief toeristenbelasting. Bizar.

Toerisme?

Op onze tocht van de buitenwijk van Bar naar het centrum komen we langs een kerk waarvan de bouw net is afgerond. We vermoeden overigens dat dat gebouw de enige toeristische activiteit is in heel de stad. In het centrum is gelukkig wel iets meer te vinden en lukt het ons om te pinnen en boodschappen voor die avond te doen. De volgende dag stappen we de minibus naar onze volgende locatie in: Kotor!

Correctie op wat ik eerder schreef over de weinig activiteiten die er te doen zijn in Bar: op TripAdvisor staan er wel veertien vermeld. De kerk staat overigens wel op nummer twee. Een olijvenboom volgt daarna op de derde plaats.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.