Een record in Praag

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Tsjechië

Dan is het tijd voor Praag! Nog een stad waar ik al eerder ben geweest. We slapen om kosten te besparen weer in een hostel. Deze keer gelukkig wel met personeel en een normale douche. Er blijkt alleen verwarring over indeling van de hostelbedden. Om een lang verhaal kort te maken: Dominic en ik worden bruut van elkaar gescheiden. Ik slaap in een kamer met een Duits stel en een Chinees. Dominic wordt in een tweepersoonskamer met een Slovaakse chick gestopt. Awkward. We besluiten ons maar bij deze aparte keuze van het hostel neer te leggen. Wij zijn immers toch 24/7 bij elkaar.

Praag is een stuk kleiner dan Wenen en we besluiten daarom geen gebruik te maken van het openbaar vervoer. En dus lopen we naar het astronomisch uurwerk, de beroemde Karelsbrug en genieten we van het uitzicht op de Petřín heuvel. Aan het eind van de dag zijn we compleet gesloopt en als we op de kilometerteller op Dominic’s telefoon kijken blijkt waarom: we hebben maar liefst 23 kilometer gelopen. Een record.

Dominic’s Slovaakse chick blijkt geen prater en mijn Duitse stel heeft alleen oog voor elkaar. Omdat we wel behoefte hebben aan sociaal contact besluiten we een Couchsurfing-event te bezoeken. Via Couchsurfing kan je gratis bij mensen slapen, maar via de app kan je ook deelnemen aan activiteiten om andere reizigers te ontmoeten. Op een paar minuten lopen van ons hostel is een borrel georganiseerd en dus spenderen we daar onze laatste Tsjechische Kronen. We leren van een Vietnamees over haar favoriete Vietnamese eten: een half gekookt ei inclusief embryo. Klinkt voor mij niet echt als een delicatesse, maar volgens de Vietnamees is het héél lekker en maken de botten het ‘crunchy’. Euhm, oké. Verder leren van een Litouwse over de plekken die we in haar land echt moeten bezoeken en krijg ik het levensverhaal te horen van een Tsjech die na een relatie van twaalf jaar gaat scheiden. Een leuke avond dus, al heeft de goedkope drank daar ook een rol in gespeeld.

De dag daarna stappen we vroeg de bus in om te vertrekken naar een nieuw land: Polen. Daarover later meer.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.