Wetenschap en shoppen in Warschau

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Polen

Voordat we naar Baltische Staten gaan, staat eerst Warschau nog op de planning. Na ruim een week in hostels slapen, hebben we wel weer behoefte aan een eigen plek en dus boeken we een appartement. Tot onze grote vreugde heeft het appartement een goede keuken en kunnen we dus na weken eindelijk weer een fatsoenlijke maaltijd koken. Dominic slaat meteen een doos eieren in: eindelijk eens scrambled eggs als ontbijt! We blijven vier nachten in Warschau en dat geeft ons de tijd om de blogs en vlogs af te maken.

Natuurlijk gaan we er ook op uit. Een aardige hostelmedewerker van ons hostel in Krakau heeft op een briefje een aantal tips voor bezienswaardigheden in Warschau opgeschreven. Het Copernicus Science Centre is één van de aanraders. Het museum is een soort Nemo, maar dan groter en eigenlijk nóg leuker. Er is een groot gedeelte met psychische proefjes voor 14-plussers en dus hebben we weinig last van al het jonge grut dat door het museum rent, springt en gilt.

Er wordt overigens flink geshopt in Warschau. We tikken een goedkope tent en slaapmatjes op de kop voor ons aankomende avontuur. Dominic ontdekt opeens overal gaten in zijn kleding en één van mijn shirts was in de wasmachine gesneuveld, dus onze backpack wordt weer bijgevuld. Ook wordt er een nieuwe portemonnee aangeschaft, want door dat smijten met geld viel Dominic’s portemonnee bijna uit elkaar.

Na een aantal dagen in het verrassend leuke Warschau verlaten we ook deze stad weer. Op naar Vilnius, de hoofdstad van Litouwen!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

 

One thought on “Wetenschap en shoppen in Warschau

  • Denise 26 april 2022 at 19:22 Reply

    Leuk, hier wil ik ook een keer heen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.