Jeju: dé vakantiebestemming van Zuid-Korea

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Zuid-Korea

We hebben er weer een land bij voor op ons favorietenlijstje: Zuid-Korea. De kleine drie weken die we hier spendeerden, zijn voorbij gevlogen. Kunnen we nog terug?

Eerlijk is eerlijk: na China is het Zuid-Koreaanse eiland Jeju echt een verademing. Mensen praten Engels tegen ons en niemand spuugt meer op straat. De Zuid-Koreanen zweren bij dit eiland en we geven ze geen ongelijk. De zon schijnt, er is mooie natuur en niet te vergeten: heel veel strand. Hier kunnen we zeker wel aan wennen.

In China hebben we een maand lang geen eigen keuken gehad, dus bij het zien van de keuken in ons hostel worden onze pannenkoekenbakskills weer uit de kast getrokken. Sorry eilandbewoners, jullie ‘seafood‘ is vast heerlijk, maar geen enkel restaurant kan op tegen Hollandse pannenkoeken met kaas.

Jeju is een ‘klein’ eiland onder Zuid-Korea. Om meer van het eiland te kunnen zien dan de twee watervallen op loopafstand (die overigens heel mooi zijn) besluiten we een scooter te huren. Iets wat we nog nooit gedaan hebben en dat is dus wel even spannend. Gelukkig heeft Dominic het apparaat snel onder controle en scheuren we het eiland over. Dan blijkt Jeju toch iets groter dan gedacht. We brengen meer tijd door op de scooter dan dat we daadwerkelijk dingen zien, maar ach.

Eén van de dingen die je moet hebben gedaan op Jeju is het bezoeken van de Sunrise Peak. De naam doet het al een beetje vermoeden: vanaf deze berg kan je de zonsopgang zien. En dat betekent dat je vroeg je bed uit moet, zeker als je eerst nog twee uur op de scooter moet rijden. De zon komt volgens ‘internet’ tegen vijf uur op, dus kruipen we om twee uur ’s nachts uit bed. Anderhalf uur later staan we al bij de berg, want er is natuurlijk geen hond op de weg. Er is niemand bij de berg. Dat baart ons enige zorgen, want dit is toch een toeristische attractie? Na een uur alleen op de berg te hebben gezeten, komen de eerste Aziaten tevoorschijn. Nog een uur later zit het helemaal vol. Blijkt ‘internet’ dus gewoon tegen ons gelogen te hebben. Vijf uur? Ammehoela. Het hele spektakel begint pas tegen zessen. Maar ach, we hebben het toch weer mooi gedaan.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.