Na de duwende Chinezen zijn we inmiddels gewend aan de super beleefde en aardige Japanners. Konden we hen maar overal mee naartoe nemen! Toch wagen we de stap en gaan we weer terug naar ‘China’. We stappen namelijk op het vliegtuig naar Hongkong.
Over Hongkong horen we gelukkig goede verhalen. De meeste mensen adviseren ons er een dag of twee heen te gaan, maar online hebben we al zoveel toffe plekken gevonden dat twee dagen sowieso niet genoeg zijn. Op het vliegveld pakken we de bus naar ons hostel in de wijk Causeway Bay. Dat blijkt in schot in de roos. De mensen (veel Nederlanders!) in het hostel zijn erg gezellig en de buurt is ook leuk. In de supermarkt stuiten we op een bak druiven voor minder dan twee euro. Na twee maanden in Japan (waar druiven zo tien euro kosten) kunnen we dat natuurlijk niet laten staan! Een goed begin.
Met een groepje uit ons hostel vertrekken we de dag daarna naar een kleine berg, Dragon’s Back genaamd. Het is warm en er flitsen even beelden van onze tocht over de Chinese Muur door mijn hoofd. Gelukkig valt het mee. Met een flinke pas lopen we over het pad en worden we beloond met een mooi uitzicht. We zien vanuit hier een strand liggen: daar moeten we heen! Niet veel later lopen we met onze blote voeten over het heerlijke zand. Regenboogijsjes van het lokale winkeltje maken het helemaal af. Een mooi contrast met de drukte en hoge gebouwen in het centrum van de stad. Later op de dag maken we een boottripje met de welbekende Star Ferry om aan de overkant van de stad te belanden. Daar bevindt zich namelijk het restaurant Mr. Wong waar je je voor ongeveer acht dollar helemaal vol kan stoppen met loempia’s, chickenwings, bier en wijn. Een aanrader voor als je een keer naar Hongkong gaat!
Het Las Vegas van Azië
De dag erna verlaten we Hongkong alweer, al is het maar voor even. We maken namelijk een dagtrip naar Macau. Macau is net als Hongkong een speciale administratieve regio van China. De boottrip naar Macau duurt ongeveer een uur. Omdat het dus een ander ‘land’ is moet je ook door de paspoortcontrole. Helaas krijgen we, net als in Hongkong, geen stempel in ons paspoort, maar een los briefje. Jammer! Macau was vroeger van de Portugezen en dus staat alles aangegeven in het Portugees. Heel leuk om weer eens ‘ons’ alfabet op de straatnaamborden te zien. Macau lijkt ook wel een beetje op Portugal, maar het heeft vooral veel weg van Las Vegas. Er zijn namelijk tientallen casino’s en dure hotels. Voor ons blijft het vooral bij kijken, want ons reisbudget erdoorheen gokken lijkt ons niet een heel goed plan.
Na een bliksembezoek van een week aan Nederland (ivm overlijden van een naaste) spenderen we nog zo’n 24 uur in Hongkong voordat we weer in het vliegtuig moeten stappen naar onze volgende bestemming. Eén ding staat al weken op Dominic’s lijstje: een bezoek aan de langste roltrappen ter wereld. Vol verwachting gaan we die kant op. Ik zie mezelf al een kwartier lang op een roltrap staan, maar helaas. Het blijkt een reeks aan roltrappen te zijn en tussen de roltrappen door moet je dus gewoon lopen. Tsja. We gaan niet veel later die dag nog een keer de hoogte in: we maken een ritje met de Peak Tram. We hebben best wel last van onze jetlag, dus vallen we in de rij bijna in slaap. Boven op de berg nemen we dan ook warme chocolademelk (met slagroom) om heerlijk rustig naar het uitzicht te kijken. Als de lichtjes gaan branden, houden we het al snel voor gezien. Tijd om naar bed te gaan!
We hebben nog een halve dag in Hongkong en besluiten deze te spenderen tussen maar liefst 13.000 boeddha’s. Bij de Ten Thousand Buddhas Monastery (welke naam dus misleidend is) staan honderden levensgrote boeddha’s met verschillende gezichtsuitdrukkingen. Bovenop de berg in een tempel staan nog eens duizenden mini boeddha’s. Bijzonder om te zien. Wát een werk moet het zijn geweest om al deze boeddha’s te maken (en omhoog te tillen). Met een camera vol met close-ups van boeddha’s met maffe gezichtsuitdrukkingen vertrekken we weer naar ons hostel. Tijd om onze backpacks weer terug naar het vliegveld te sleuren!
Laat via de reacties hieronder, Instagram, Facebook of YouTube weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.
This entry was posted in Azië, Persoonlijk blog