De start van ons kampeeravontuur in Nieuw-Zeeland

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Nieuw-Zeeland
Toon meer berichten

Omdat letterlijk iedereen die er ooit is geweest, verzekerde dat we Nieuw-Zeeland écht niet moeten overslaan stappen we in het vliegtuig naar Auckland. We horen verhalen over prachtige natuur, vele dieren en vriendelijke mensen maar ik verheug me eigenlijk maar op één ding…

En dat is de supermarkt. Na maandenlang in Azië te hebben gereisd, heb ik nog nooit zo erg de behoefte gehad om zelf boodschappen te doen en te koken. In Azië zijn weinig echt grote supermarkten te vinden, hebben hostels zelden keukens en is het eigenlijk sowieso goedkoper om uit eten te gaan.

Nu is uit eten gaan geen straf natuurlijk, maar als je dag in dag uit naar restaurants moet om te eten dan ben je er af en toe ook wel een beetje klaar mee. Zodra we onze backpacks in het hostel in Auckland hebben gedumpt, gaan we er direct op uit. Bij het zien van de broodafdeling maakt mijn hart een sprongetje. Eindelijk weer lekker brood! Wat onze eerste zelfgemaakte maaltijd is? Pasta met vegetarische worstjes. Héérlijk.

In Auckland zijn we maar kort, want om aan ons avontuur te beginnen moeten we verhuizen naar het zuidereiland. We hebben namelijk gehoord dat je daar de mooiste natuur van het land vindt en dat is precies waar wij voor komen. We tikken in de sale een mooie tent op de kop, fixen wat handige kampeerspullen in de gigantische warenhuizen in Nieuw-Zeeland en pakken het vliegtuig naar Christchurch om onze huurauto op te halen. We zijn helemaal klaar voor onze roadtrip!

Van de tropen naar de koud

Het is na al die maanden reizen in bussen, treinen en vliegtuigen best gek om weer eigen vervoer te hebben. Dominic moet weer even wennen om überhaupt een auto te besturen en dat ook nog eens aan de linkerkant aan de weg. Waar we ook aan moeten wennen is de temperatuur buiten. We hebben maandenlang in tropische temperaturen geleefd en nu is het toch zeker dik tien graden kouder. Onze warme kleren worden weer uit onze backpacks tevoorschijn getoverd (komen ze toch nog eens van pas) en we besluiten zelfs een muts aan te schaffen. Dat lijkt misschien een beetje overdreven als het buiten zo’n twintig graden is, maar geloof me, die komt later écht heel erg van pas.

De eerste nacht vinden we met behulp van de app Campermate een prachtige gratis kampeerplek. De tent opzetten gaat dankzij onze kampeerervaring in de Baltische Staten erg gemakkelijk. We genieten van ons zelf gekookte avondmaal en de zonsondergang. Zonder zonnestralen wordt het al snel behoorlijk fris, dus we kruipen in onze slaapzakken en gaan onze eerste nacht in de tent tegemoet.

Alles is mooi

De ochtend daarop bezoeken we Bank Peninsula, een schiereiland iets ten zuiden van Christchurch. We worden meteen in positieve zin geconfronteerd met de natuur van Nieuw-Zeeland. Het is prachtig mooi. Het heuvelachtige landschap is als een ansichtkaart en het water is mega blauw. Al die heuvels zorgen overigens wel voor een avontuurlijke rit. Van rechte wegen hebben ze in Nieuw-Zeeland blijkbaar niet echt gehoord, want we gaan heuveltje op, heuveltje af en van bocht naar links van bocht naar rechts. Het mag de pret niet drukken, want waar je ook rijdt: het is er prachtig.

In de volgende blog meer over onze roadtrip over het zuidereiland.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Dit bericht is geplaatst in Oceanië, Persoonlijk blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.