Nooit meer met onze backpacks sjouwen

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Australië
Toon meer berichten

Australië is een land waar ik al heel lang naar uitkijk. Niet per se om het land zelf, maar omdat we van plan zijn een campervan te kopen en hier maandenlang mee rond te reizen. Even niet met onze zware backpacks sjouwen dus, en van die gedachte word ik erg gelukkig.

We landen in Sydney en daar moet het allemaal gebeuren: het zoeken van een campervan. We hebben wel wat eisen: zo moet de van onder meer een tweede batterij, zonnepaneel en roofrack hebben. We willen namelijk onze laptops op kunnen laden en al onze onnodige zooi op het dak gooien. Maar eerst bezoeken we natuurlijk het Sydney Opera House, want je kan niet in Sydney rondlopen zonder dat indrukwekkende bouwwerk te hebben gezien!

Campervans kijken

Al vrij snel hebben we onze eerste ‘viewing’. Het gaat om een Mitsubishi Delica, een 4WD-van. Aangezien veel wegen in Australië niet geasfalteerd zijn, lijkt ons een 4WD wel heel handig. We zijn een beetje zenuwachtig voor de viewing, maar dat blijkt nergens voor nodig. De eigenaar is namelijk niet echt goed voorbereid. Zo zit er geen accu en geen benzine in de auto. Als hij dat eindelijk heeft gefixed, blijkt de auto niet eens te starten. Euhm ja, dat wordt hem natuurlijk niet. Gelukkig vindt de viewing in de buurt van het populaire Bondi Beach plaats en is al het reizen met het openbaar vervoer dus niet voor niets geweest.

Later die week hebben we nog twee viewings. Beide keren gaat het om een Ford Econovan. Helaas blijken de foto’s en informatie in de advertentie telkens niet echt de waarheid te representeren. Zo treffen we onder meer scheuren aan in de bekleding, is de kilometerstand opeens veel hoger, werkt de airconditioning toch niet en zit er overal roest. We merken dat het kopen van een al kant en klare campervan van backpackers misschien niet echt iets voor ons is. Vaak vinden we de inrichting niet mooi en moeten we flink klussen om dat naar onze smaak aan te passen. Wellicht is zelf een lege van ombouwen een idee?

Aan de slag

En dan valt ons oog op een Toyota Hiace, een model uit 2000 met weinig kilometers. Op een aantal bergingskasten na is de van helemaal leeg. Er moet dus echt nog vanalles aan gebeuren. We besluiten de gok te wagen en maken een afspraak om de van te gaan bekijken. Eenmaal daar aangekomen zijn we blij verrast. De auto ziet er goed uit, rijdt lekker en ook de garage waar we even stoppen voor een check zegt dat de van mechanisch goed presteert. We worden er erg enthousiast van en besluiten de Toyota Hiace te kopen. De betaling levert nog een hoop gedoe op, want we kunnen het gevraagde bedrag niet pinnen. We maken dus een deel over, maar doordat er een weekend en feestdagen tussen zitten duurt het heel lang voordat de verkoper zijn geld heeft. We krijgen de van in de tussentijd gelukkig wel mee, dus het ombouwen kan alvast beginnen!

We hebben grootse plannen. Zo willen we een houten frame maken, de vloer lamineren en een bed en kast bouwen. Verder moeten we alle spullen nog aanschaffen, zoals een tweede batterij, zonnepaneel, roofrack en simpele dingen als borden en bestek. Aangezien we met letterlijk niets beginnen (we hebben niet eens een schroevendraaier), moeten we heel erg diep in de buidel tasten. De Bunnings, de bouwwinkel van Australië, wordt al snel ons tweede thuis. Nu kan ik een heel lang verhaal gaan typen over hoe we de van precies hebben omgebouwd of je kijkt gewoon de video die we er over hebben gemaakt. Veel kijk plezier!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *