Op ‘vakantie’ naar de Indonesische eilanden

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Indonesië
Toon meer berichten

Het klinkt misschien wat gek, maar na acht maanden Australië zijn we echt even toe aan ‘vakantie’. Even op het strand liggen met fruitshakes en heerlijk uiteten gaan voor een prikkie. Er is één bestemming waarvan we weten dat het aan onze eisen voldoet: Bali. Of nouja, voornamelijk alle eilanden daaromheen.

De temperatuur op Bali is als vanouds: heerlijk! We kijken extreem uit naar lekker goedkoop eten. Al wekenlang heb ik het over ananasshakes en ik zal en moet er dus één (of meerdere) krijgen. Het is dan ook een teleurstelling als blijkt dat het restaurantje waar we plaats hebben genomen geen ananasshakes verkoopt. Maar wees gerust, dat gemis haal ik later nog wel in.

Op Bali zijn we eigenlijk maar kort. We verkassen al snel naar het eiland Nusa Penida. Dit eiland zagen we een jaar geleden al liggen toen we gingen snorkelen rondom Nusa Lembongan. Sindsdien hebben we erg veel goede verhalen over Nusa Penida gehoord en dit eiland hebben we dan ook uitgekozen als de voornaamste bestemming van onze ‘vakantie’. Bij aankomst worden we met backpack en al op scooters naar ons verblijf gereden, daar wacht ons een dragonfruitshake (wat vooral heel gezond smaakt) en een prachtig huisje. Wel zonder zwembad, want hé… we blijven backpackers.

Domme toeristen

Ons verblijf ligt een beetje afgelegen ergens op een heuvel en dus zit er niets anders op dan een scooter te huren om het eiland te verkennen. Dat is geen probleem, de wegen zijn fantastisch. Althans, de hoofdweg. De wegen van de hoofdweg af, die leiden naar de toeristische attracties, zijn één groot drama. We hebben letterlijk nog nooit zo’n slecht wegdek gezien en rijden dus zo’n vijf kilometer per uur. Het is op zich een compliment waard dat we zonder kleerscheuren en open knietjes bij de toeristische attracties zijn gekomen. Over die attracties gesproken: ze zijn prachtig. De zee klotst ruig tegen de vele kliffen aan en de (meeste) stranden zijn adembenemend mooi.

Wel verbazen we ons over de vele domme toeristen die de waarschuwingsborden volledig negeren. Zo hebben we een meisje bijna mee zien worden gesleurd door de golven, omdat ze op het verboden gedeelte van een klif aan het poseren was. Een andere toerist moest tijdens het snorkelen uit de zee worden gered omdat ze te ver afgedwaald was. Natuurlijke selectie?

Ach, wij vermaken ons tenminste prima. De eigenaar van ons verblijf is mega aardig en vertelt ons dagelijks over de grootste plannen die hij heeft met de accomodatie. Een restaurant, zwembad… wij komen zeker nog eens terug als alles af is! De omgeving van Nusa Penida staat bekend om de goede duikspots. Wij vinden het wel eens tijd om manta’s te zien tijdens het duiken, dus we gaan naar het welbekende manta point. Ze blijken echter al weken niet gespot te zijn… op gisteren na! Zou het dan? Nou, nee. De manta’s zijn in de verste verte niet te zien. Gelukkig zien we wel genoeg andere leuke vissen en is elke duik weer goed om onze duikskills te verbeteren.

We hebben na het duiken de smaak weer te pakken en dat is maar goed ook. We gaan namelijk naar het duikparadijs van de wereld: Flores!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.