We krijgen weer bezoek!

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Maleisië

Het is alweer eind december en dus komen de feestdagen in zicht. Ook dit jaar komt de familie van Dominic weer op bezoek, al is het nu beperkt tot zijn moeder en vader. Zijn broer en schoonzus verwachten namelijk een baby en die komen dus niet mee deze keer.

Bali was goed bevallen, maar dit jaar pakken we het toch iets uitdagender uit. We gaan naar Singapore en Maleisië. En alhoewel dit natuurlijk hele toeristvriendelijke bestemmingen zijn, zijn de afstanden een stuk groter en zullen ze aan langeafstandsbussen en extra vluchten moeten geloven. Alles voor je kind, toch?

We beginnen dus in Singapore. Hier zijn wij zelf eerder geweest en we kunnen dus niet wachten om de luxe shoppingmalls en gigantische gebouwen te laten zien. De vlucht van de ouders van Dominic verloopt prima. Deze keer is ook de bagage aangekomen, dus dat scheelt al een hoop. Dominic en ik zijn door onze tijd in Australië een beetje lui geworden wat lopen betreft. We gingen namelijk overal met de van naartoe. Hier is dat wel even anders. We lopen de ene na de andere kilometer en aan het eind van de eerste volle dag zijn we dan ook gesloopt. Gelukkig hebben we het wel heel gezellig gehad en daar zijn de foto’s het bewijs van.

Tijd voor zon

Na Singapore vliegen we naar Kota Kinabalu op Maleisisch Borneo. Hier is onder meer strand te vinden, waar de ouders van Dominic zo erg naar verlangen. Terwijl wij de wereld afreizen en van het ene naar het andere strand hoppen, zitten zij namelijk voortdurend in het o zo koude Nederland. Die paar stranddagen zijn ze daarom ook zeer gegund. Ook hebben ze nog verjaardagcadeau’s te goed. Dominic gaat daarom met zijn vader quad rijden en ik ga met Marise (de moeder van Dominic) naar een cultureel dorp. Dat cultureel dorp is trouwens echt boven verwachting leuk. Ook vieren we kerstmis op Kota Kinabalu, we hebben speciaal een uitgebreid kerstbuffet geregeld. Zo voelt het, ondanks dat het buiten erg warm is, toch nog een beetje kerstig.

Na Kota Kinabalu nemen we de bus naar Sandakan. De bus zou er zo’n zes uur over doen, maar uiteindelijk zitten we acht uur in de bus. Sorry! In Sandakan kom je maar voor één ding: de prachtige natuur en de dieren. We bezoeken er bijvoorbeeld de orang-oetan opvang. Hier worden orang-oetans tijdelijk opgevangen met als doel terug te worden gezet in het wild. Ook reizen we af naar de Kinabatanganrivier. Hier leven onder andere neusapen in het wild. Bijzonder leuke apen om te zien. Verder spotten we nog een aantal bijzondere vogels én krokodillen. Helaas laten de olifanten zich niet zien, maar daar schijnen er ook nog maar een paar van rond te lopen. Het gebied is namelijk prachtig, maar na de eerste paar rijen bomen is de jungle ver te zoeken. Er staan namelijk overal gigantische palmolieplantages. Toch treurig hoe de mens deze aarde beetje bij beetje kapot maakt.

Te luxe

Na alle aapjes te hebben gezien, vertrekken we naar Kuala Lumpur. Eén van onze favoriete steden, dus we kijken er erg naar uit om de ouders van Dominic hier  mee naartoe te nemen. Voor de verandering hebben we geen hotel geboekt, maar een appartement via Airbnb. En niet zomaar eentje, het appartement bevindt zich in een peperduur complex, met zwembad, tennisbaan en fitnesszaal. Je snapt vast wel, dat we ons daar prima vermaken. Het is ook nog eens oud en nieuw. Eerst belanden we tussen de honderden mensen midden in het KLCC park. Dat is geen groot succes, dus lopen we een stukje verder. Zo komen we bij een vrijwel lege parkeerplaats terecht met uitzicht op de Petronas Twin Towers. Ideaal! Het vuurwerk was absoluut fantastisch en we hebben ervan genoten.

Na Kuala Lumpur moeten we (helaas) terug naar Singapore om de ouders van Dominic weer op het vliegtuig terug naar huis te zetten. Gelukkig verzekeren ze ons, dat als we volgend jaar nog weg zijn, ons weer opkomen zoeken. Gezellig!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

 

Dit bericht is geplaatst in Azië, Persoonlijk blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.