Overzicht: dit zit er in onze backpacks

Door Eva de Reus

Maak je maar op voor een lange blog, want hier vind je een overzicht van wat er in onze backpacks zit. En dat is nogal wat! Voordat we op wereldreis vertrokken, was ik altijd erg benieuwd wat andere reizigers in hun backpack en dagtas meenamen. Inmiddels reizen wij al ruim twee jaar en daarom leek het mij wel eens tijd om te laten zien wat wij meenemen op wereldreis. Overigens is dit niet álles (daarvoor hebben we te veel zooi mee), maar in dit blog vind je wel de meest essentiële dingen.

Elektronica


DJI Spark Fly More Combo
Dominic draagt een drone mee in zijn dagtas. Deze heeft hij aangeschaft in Hongkong en daar hebben we sindsdien veel plezier van. Dominic heeft gekozen voor de DJI Spark, omdat deze lichtgewicht en vrij klein is. Zo neemt de drone niet te veel ruimte in beslag. Inmiddels heeft DJI al een hoop andere (lichtgewicht) drones op de markt gebracht. Mocht je een drone kopen, dan zouden we dus aanraden om voor een iets nieuwer model met modernere functies te gaan. Je kunt de DJI Spark of andere drones van DJI eenvoudig online bestellen.

» Bestel hier


Sony A6500
Deze camera heb ik een paar maanden geleden aangeschaft in Australië. Ik gebruik hem dagelijks en ben er tevreden over. Het is een systeemcamera en een stuk compacter dan een spiegelreflex. Ideaal om mee te nemen op reis, als je op zoek bent naar een compacte camera die toch goede kwaliteit levert. Ik ben voor een Sony gegaan, omdat de camera’s van Sony erg goede kwaliteit leveren als het gaat om video. Aangezien wij vlogs maken voor YouTube en ik het daarnaast ook heel erg leuk vind om te filmen, was dat voor mij de voornaamste reden om voor deze camera te gaan. Er zijn nog betere modellen op de markt, maar die zijn ook direct een stuk duurder. De meeste foto’s die je in mijn persoonlijke blogs ziet, zijn met de Sony A6500 gemaakt. Bij de body heb ik twee lenzen gekocht. De Sony 18-105mm en de Sigma 16mm 1.4. Vooralsnog gebruik ik de zoomlens het meest, maar de groothoeklens is eigenlijk beter voor vloggen. Over beide lenzen ben ik tevreden.

» Bestel hier


Canon 600D
Voor de aanschaf van de Sony A6500 maakten we gebruik van de Canon 600D. Dominic vindt het zo leuk om zelf te fotograferen, dat hij heeft besloten om deze spiegelreflexcamera bij zich te houden. We reizen dus met twee camera’s, wat stiekem een beetje overbodig is, maar dat terzijde. De Canon 600D is een behoorlijk oud model. Dominic heeft deze camera ver voor onze wereldreis aangeschaft. Hij lag te verstoffen in zijn kast, totdat we besloten de camera naar Nieuw-Zeeland op te laten sturen. De Canon 600D doet het nog hartstikke prima en schiet soms kwalitatief betere foto’s dan mijn Sony! Sowieso vind ik dat de kleuren van Canon mooier zijn dan die van Sony, maar dat is persoonlijke voorkeur. Bij de body hebben we een 18-135mm lens.

» Bestel hier


GoPro 4
Deze GoPro hebben we al sinds het begin van onze reis. We gebruiken ‘m niet heel vaak, maar tijdens het duiken en snorkelen komt ‘ie zeker van pas. Ook als we activiteiten gaan doen, waarbij mijn camera vies kan worden nemen we de GoPro mee. Zoals bijvoorbeeld onlangs bij het buggyrijden in de woestijn. Ben je van plan veel tijd in het water te spenderen of avontuurlijke activiteiten te doen, dan raad ik het aanschaffen van een GoPro zeker aan. Het is niet per se nodig om het allernieuwste model aan te schaffen, onze GoPro 4 doet het prima.

» Bestel hier


Canon G7x Mark II
Oké, deze camera hebben we inmiddels niet meer bij ons, maar ik wil ‘m wel even genoemd hebben. De Canon G7x Mark II was onze vorige vlogcamera, waar we ruim anderhalf jaar mee hebben gefilmd en gefotografeerd. Het is een super goede camera om mee te vloggen en de camera is ook heel erg compact. Makkelijk mee te nemen dus. De beeldkwaliteit is prima (bekijk hiervoor alle vlogs van onze reis tot en met Australië) en hij kan erg goed in het donker filmen. De kwaliteit van de foto’s was ook goed, maar wij merkten wel dat die na verloop van tijd minder werd. We gebruikten de camera intensief en hij heeft veel moeten doorstaan (hitte, kou, stoffige gebieden, stranden, etc.). Het is dan ook niet zo gek dat de kwaliteit na anderhalf jaar iets minder werd. Mijn Sony A6500 is de vervanger geworden, omdat ik de video’s iets professioneler wilde gaan aanpakken en ook betere foto’s wilde gaan maken. Met de Canon G7x Mark II kan je bijvoorbeeld niet heel goed inzoomen. De kwaliteit van het beeld gaat namelijk achteruit als je inzoomt, bij mijn Sony A6500 is dit niet (of minder) het geval. Desalniettemin ben ik heel erg te spreken over de Canon G7x Mark II. Als je op zoek bent naar een compacte camera die goed kan filmen en leuke foto’s maakt, zal deze Canon je absoluut niet teleurstellen!

» Bestel hier


Samsung Galaxy S9+
Natuurlijk reizen wij ook met smartphones. Dominic heeft een Samsung Galaxy S9+. Ik heb een Nokia 7 Plus. Over mijn Nokia ben ik niet mega tevreden, dus daar zal ik niet te veel woorden aan wijden. De telefoon heeft namelijk na ongeveer zes maanden na aanschaf al problemen met opladen. Hier blijken heel veel gebruikers last van te hebben, helaas. De Samsung van Dominic daarentegen is wel een aanrader. En dan ben ik vooral te spreken over de camera. De camera maakt echt bijster goede foto’s. In het donker maakt de smartphone zelfs betere foto’s dan mijn camera! Verder is het toestel heel fijn in gebruik. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. Als je lichtgewicht wilt reizen, zou je zelfs kunnen overwegen om naast deze smartphone géén losse camera aan te schaffen. Check overigens ook deze blog met tips voor handige apps tijdens het reizen!

» Bestel hier


Externe harde schijven
Wij reizen met meerdere harde schijven. In de blog over handige gadgets voor op reis leg ik je uit waarom. Aangezien we heel veel foto’s en video’s maken, hebben we behoorlijk wat ruimte nodig. Eerst reisden we met harde schijven met 1TB, maar die zaten te snel vol. Op dit moment hebben we de Lacie 4TB harde schijf én de Seagate 2TB harde schijf. Beide prima producten.

» Bestel hier


Lenovo ideapad
Deze laptop heb ik speciaal aangeschaft voor de reis. De Lenovo ideapad is in tegenstelling tot andere laptops relatief licht. Daarnaast is de laptop snel genoeg om video’s op te editen en foto’s te bewerken. Na ruim twee jaar reizen, werkt de laptop nog steeds perfect. Ik ben er dus zeer over te spreken.

» Bestel hier


Macbook Pro 2012 Retina
Dominic reist met de Macbook Pro Retina uit 2012. Hij heeft deze laptop al zeven jaar en hij werkt na al die jaren nog prima. De laptop is aangeschaft ver voordat we begonnen met reizen. Eén nadeel is dat de Macbook Pro relatief zwaar is. De eerste maanden van onze wereldreis reisden we alleen met de Lenovo ideapad, maar al snel bleek dat we liever allebei onze eigen laptop hadden. Ik moet namelijk aan de vlog werken en Dominic heeft ook zijn eigen projecten. Door twee laptops bij ons te hebben, kunnen we allebei tegelijkertijd productief aan de slag.

» Bestel hier


Cellularline 12000 Fastcharge Powerbank
Tijdens onze wereldreis hebben we behoorlijk wat powerbanks versleten. Het zijn vrij essentiële reisgadgets. Zeker als je veel (lange) busritten maakt of bijvoorbeeld van plan bent veel te kamperen. Van alle powerbanks die we hebben gehad (zeker een stuk of vijf) zijn we tot nu toe het meest te spreken over de Cellularline 12000 Fastcharge Powerbank. De powerbank laadt heel snel op en geeft precies weer hoeveel batterij ’t nog heeft. Erg handig. Verder ben ik ook te spreken over het merk Energizer, daar heb ik op dit moment twee modellen van (je kunt nooit genoeg stroom hebben). Het nadeel van deze modellen is alleen dat het batterijpercentage moeilijker is af te lezen. Let bij aankoop van je powerbank overigens wel op wat de capaciteit (mAh) is. Ik raad je aan om sowieso voor een model boven de 10.000 mAh te gaan. Tip: in het vliegtuig mag je over het algemeen maximaal 27.000 mAh in totaal aan powerbanks meenemen in je handbagage.

» Bestel hier


Elektronica accessoires


GoPro Monopod
Wie zijn GoPro niet wilt kwijtraken in de zee, doet er goed aan om een GoPro Monopod aan te schaffen. Deze houder zorgt ervoor dat, mocht je de GoPro in het water verliezen, hij altijd weer komt bovendrijven. En geloof me, dat wil je. Tijdens het snorkelen in Indonesië verloor een Italiaan een keer zijn GoPro (zonder Monopod) en hij heeft flink wat duiken naar de zeebodem moeten maken om zijn onderwatercamera te redden.

» Bestel hier


SD-kaartenhouder
Gezien de hoeveelheid camera’s die we bij ons dragen, zal je vast niet verrast zijn dat we ook heel veel SD-kaartjes hebben. Om deze veilig te bewaren, hebben we een kaartenhouders aangeschaft die speciaal ontworpen is voor SD-kaarten. Ideaal. Overigens bewaren we er op het moment ook onze simkaarten in.

» Bestel hier


Universele reisstekker
Wie op reis gaat naar verschillende landen moet op zijn minst één universele reisstekker op zak hebben. Ze hebben overal ter wereld andere stopcontacten en niet al jouw opladers met Europese stekkers zullen passen. Wees dus voorbereid en schaf een universele reisstekker aan! Je hebt reisstekkers die je als het ware op moet stapelen. Wij vinden deze handiger, omdat je alleen maar de correcte contactpunten uit hoeft te schuiven.

» Bestel hier


Oprolbaar verlengsnoer
Ik heb het er eerder al over gehad in een blog over handige reisgadgets, maar voor digital nomads of laptopverslaafden zoals wij is een oprolbaar verlengsnoer echt een must. Nooit meer hoeven wij in een hoekje van de kamer te zitten, omdat daar het enige stopcontact zit!

» Bestel hier


Dagtassen & backpacks


Osprey Ariel AG 55L
Ik reis al sinds het begin van onze wereldreis met de Osprey Ariel AG 55L en ik zou nooit meer iets anders willen! Er zit misschien wel een aardig prijskaartje aan, maar na ruim twee jaar reizen is er nog helemaal niets kapot aan. Ik herhaal: helemaal niets. En geloof me, deze backpack heeft aardig wat moeten doorstaan: van slenteren in dertig graden tot gammele busritten en smerige vloeren. Natuurlijk bescherm ik mijn backpack tijdens het reizen wel altijd met een zogenoemde flightback, maar alsnog vind ik het vrij knap dat de tas twee jaar reizen zonder kleerscheuren heeft overleefd. Ik kan dus wel oordelen dat Osprey kwaliteit levert. De backpack heeft ook heel veel handige vakjes en je kan ‘m halverwege openritsen, waardoor je niet continu alles uit je backpack hoeft te halen. Daarnaast vind ik de kleur gewoon ook erg leuk en zit ‘ie lekker op de rug. Aanradertje!

» Bestel hier


Osprey Atmos AG 65L
Dominic reist met de Osprey Atmos AG 65L. Ook voor dit model geldt dat hij na twee jaar reizen nog steeds geen schade heeft. Sterker nog: hij ziet er in principe nog uit als nieuw. Deze backpack kan je niet openritsen in het midden, maar heeft wel meer zakken aan de buitenkant. In deze zakken kan je de spullen die je het meest gebruikt opbergen, zodat je er snel en makkelijk bij kunt. Daarnaast heeft deze Osprey een speciaal soort systeem op de rug, waardoor hij erg comfortabel zit en je ook niet een enorme zweetrug krijgt!

» Bestel hier


Thule Covert DSLR Rolltop
Wie veel elektronica heeft, zal een grote dagtas nodig hebben! Ik heb tijdens mijn reis al meerdere dagtassen gehad, maar na aanschaf van mijn Sony A6500 met lenzen had ik meer ruimte nodig. In maart heb ik daarom de Thule Covert DSLR Rolltop aangeschaft. Ik vind persoonlijk het design heel tof, maar daarnaast is deze rugtas ook heel praktisch. Het heeft een speciaal vak om je camera in te bewaren en daarbij nog een ruim ‘normaal’ vak, waar overige spullen in passen. Daarbij zitten op de voorkant van de tas heel veel handige opbergvakken. Het mooie van deze tas is dat mijn cameratas erin past. Voorheen reisde ik met een dagtas en een losse cameratas. Dit vond ik ietwat onhandig en daarnaast ook onveilig. Met de Thule Covert DSLR Rolltop is dit probleem dus opgelost. Het nadeel is dat de tas echt behoorlijk groot is en het er dus redelijk oncharmant uitziet als ik met zowel een backpack als deze dagtas loop!

» Bestel hier


Lowepro Scout SH 130 Cameratas
In deze tas bewaar ik mijn camera. In de Lowepro Scout SH 130 passen mijn A6500, de twee bovengenoemde lenzen en accessoires als een dasspeldmicrofoon, extra batterijen en schoonmaakspullen. Mijn Thule Covert laat ik overdag meestal in de hostelkamer, maar mijn cameratas gaat altijd mee. Ik heb niet specifiek voor dit model gekozen. Het was simpelweg één van de weinige modellen die ze in Australië in de winkel hadden liggen. Dat heeft best goed uitgepakt, want ik ben hartstikke tevreden over deze cameratas. De binnenkant van de tas is van zacht materiaal, dat mijn camera en lenzen goed beschermt. Prima tas dus!

» Bestel hier


Jack Wolfskin Air Control System Crosser 26
In tegenstelling tot mij reist Dominic wel al die tijd al met dezelfde dagtas. Het is een redelijke basic rugtas met laptopvak en een paar extra opbergvakken aan de voorkant. De Jack Wolfskin Air Control System Crosser 26 (wat een namen bedenken ze toch voor die dingen…) komt met een regenhoes en dat is wat mij betreft echt een pluspunt. Aan de zijkant kan je overigens makkelijk een waterfles kwijt, wat ook vaak van pas komt.

» Bestel hier


Think Tank Photo Mirrorless Mover 20
In deze cameratas bewaart Dominic zijn Canon en bijbehorende accessoires. Er past ook makkelijk een telefoon in, wat erg praktisch is. Daarnaast heeft deze Think Tank Photo Mirrorless Mover 20 net als de dagtas van Dominic ook een regenhoes. Erg handig, want het begint zo nu en dan spontaan met bakken uit de lucht te vallen. De camera is zo altijd beschermd tegen de onverwachte regenbuien!

» Bestel hier


Specifieke reiskleding


Natuurlijk hebben we een hoop kleding mee op reis. In dit overzicht zal ik alleen de reiskleding benoemen die we specifiek voor deze reis hebben aangeschaft.

The North Face Thermo broek
Lange tijd reisden we met de zon mee en dus bestond de inhoud van onze backpack voornamelijk uit zomerkleding. Daar kwam begin 2019 verandering in, want we gingen naar gebieden waar het winter was. Om die reden hebben we een thermobroek aangeschaft van The North Face. Het materiaal is erg licht en voelt helemaal niet zo warm aan, maar zodra je ‘m aantrekt is dat wel anders. De broek, of nouja het is meer een soort legging, houdt mijn benen super warm. Ideaal. Natuurlijk hoeft je thermobroek niet per se van The North Face te zijn, maar ik kan je in ieder geval vertellen dat de kwaliteit wel erg goed is!

» Bestel hier


Gaastra 2-89 Southern Sea Challenge
Ik heb er geen ervaring mee, maar Dominic zweert bij zijn vest van Gaastra. Het materiaal is in ieder geval erg zacht en na twee jaar en flink wat wasbeurten ziet het vest er nog prima uit. Wederom hoef je natuurlijk niet per se een vest van het merk Gaastra aan te schaffen, maar een fleecevest is zeker een aanrader voor in je backpack! Komt altijd van pas…

» Bestel hier


The North Face Trement Climate
Het is by far de duurste jas die ik ooit heb gehad, maar ook absoluut de beste. Deze jas bestaat uit twee delen die je ook los van elkaar kan dragen: een bodywarmer en winterjas. Ik heb het nog nooit zo warm gehad in een jas! Aangezien we in gebieden reizen waar het regelmatig rond of zelfs onder het nulpunt is, komt deze jas erg goed van pas (we hebben allebei dezelfde jas). Reizen we in gebieden waar het iets warmer is? Dan dragen we alleen de bodywarmer. Beide delen zijn waterdicht. De winterjas heeft overigens super handige vakken op de borst. Daar kunnen we onze belangrijke spullen als portemonnee en telefoon veilig in bewaren. Ga je naar koude gebieden tijdens je reis? Dan raad ik het zeker aan om in een goede winterjas te investeren.

» Bestel hier


Waterschoenen
Waterschoenen zijn absoluut een must als je tijdens je reis van plan bent vaak het water in te gaan. De zeebodem zit vol met puntige gesteentes, stekelige zee-egels en bijtende vissen. Geloof me, dat wil je je voeten echt niet aan doen. Wij hebben onze exemplaren gekocht in Japan en deze zijn niet te verkrijgen in Nederland. Gelukkig zijn er een heleboel soortgelijke waterschoenen te vinden.

» Bestel hier


Overige reisspullen

TSA-sloten
Niets is belangrijker dan je spullen veilig op te bergen. Zorg er dus voor dat je een aantal TSA-sloten aanschaft voor vertrek. Wij hebben er een aantal met een standaard hangslot, maar ook één met een iets langere kabel. Die is handig als je bijvoorbeeld meerdere tassen of ritsen aan elkaar vast wilt maken. Reis je met het vliegtuig, een bus of ander vervoersmiddel waar je je bagage niet in het oog hebt? Doe dan altijd een slot om je tas! Zo voorkom je dat dieven er met jouw spullen vandoor gaan én dat men spullen in jouw tas doet (denk aan drugs, et cetera).

» Bestel hier


Eagle Creek Packing Cubes
Packing cubes zijn een soort zakken waar je je kleding in kunt doen. Wij hebben er beiden vier: twee grote en twee kleine. Eén grote voor de broeken, een grote voor de warme spullen (truien, etc.), en kleine voor t-shirts en een kleine voor ondergoed. Door je kleding te verpakken in packing cubes zorg je dat het niet één grote chaos in je backpack wordt en je overal snel en makkelijk bij kunt. Je hebt packing cubes van verschillende merken. Het voordeel van de packing cubes van Eagle Creek is dat de cubes twee ritsen hebben. Zo kan je de kledingzakken extra strak trekken, wat weer zorgt voor extra ruimte in je backpack! Wij gebruiken de packing cubes van Eagle Creek al sinds het begin van onze reis en na ruim twee jaar zijn ze nog steeds heel.

» Bestel hier


Opblaasbaar kussen
Wie net als ik slecht slaapt zonder zijn of haar hoofd ergens op te leggen, doet er goed aan een opblaasbaar kussen aan te schaffen. De verpakking is vrij klein en met een paar keer blazen is je kussen klaar voor gebruik! Ik gebruik ‘m onder meer tijdens lange busritten, in het vliegtuig of als het kussen van ’t hostel te dun is.

» Bestel hier


Eagle Creek toilettas
Zowel Dominic als ik hebben de toilettas van Eagle Creek. Door de vele vakjes kan je jouw toiletartikelen makkelijk opbergen. Bovendien kan je de tas ophangen, al moet ik eerlijk zeggen dat wij daar nooit gebruik van maken. De tas is relatief groot en dus kan er lekker veel in. Shampoo, medicijnen, deodorant, scheermesjes: het past er allemaal in. Ook deze toilettas hebben we al sinds het begin van onze reis en is nog helemaal heel!

» Bestel hier


Cocoon TravelSheet
Een lakenzak is ook erg handig om in je backpack te hebben. Ideaal voor als het dekbed in je dormbed er niet helemaal schoon uitziet, je onverwachts gaat kamperen of het koud hebt en je wel een extra dekentje kan gebruiken. Er zijn verschillende varianten lakenzakken. Zo beschermen sommigen bijvoorbeeld ook tegen insecten. Handig!

» Bestel hier


Eagle Creek undercover DLX
Niet alle gebieden zijn even veilig en daarom kan je soms je waardevolle spullen het best dicht op je lichaam houden. Dit doe je bijvoorbeeld door een nektasje te dragen. Ik gebruik zo’n tasje voornamelijk tijdens ritten in een nachtbus. Mocht er iemand ’s nachts mijn tas stelen, dan zijn onze paspoorten, geld en bankpassen in ieder geval nog veilig op mijn borst. Gelukkig is ons dit nog nooit overkomen, maar better safe than sorry.

» Bestel hier


Oprolbare snorkel
Eerlijk? We hebben ‘m nog niet kunnen uittesten, maar het idee alleen al vind ik handig. Voorheen droeg ik een masker en ‘harde’ snorkel bij me, want we snorkelen relatief vaak. De snorkel was alleen niet flexibel en nam met z’n onhandige vorm erg veel ruimte in beslag. In een duikwinkel spotte ik de oprolbare snorkel en sindsdien is die van mij! We zijn sinds de aanschaf alleen nog niet wezen snorkelen, maar ik zal dit artikel updaten zodra dit het geval is!

» Bestel hier


Lonely Planet (e-)Boeken
Stiekem vinden we Lonely Planets gewoon heel erg leuk om te hebben. Het staat immers mooi in de boekenkast. Daarnaast zijn ze ook erg handig voor tips, vooral als het internet weer eens niet meezit. We hebben een aantal fysieke boeken gehad, maar het nadeel is dat ze erg groot en zwaar zijn. Niet ideaal om mee rond te reizen, vooral niet als je zo’n lange trip maakt als wij. Sindskort schaffen we daarom liever e-boeken aan. Al blijft het wel heel jammer dat je die niet in de boekenkast kunt zetten…

» Bestel hier


EHBO-kit
Absoluut verplicht in je backpack! Je weet nooit wanneer er iets gebeurt en het is daarom super belangrijk om een EHBO-kit bij je te dragen. Zorg dat er in ieder geval voldoende pleisters, verband en een desinfectiemiddel in zit! Bij ons is de EHBO-kit al meerdere keren van pas gekomen. Je wilt niet weten hoe vaak ik mijn teen al heb gestoten aan vieze stoepen en dan komen pleisters en een desinfectiemiddel wel heel goed van pas. Wij hebben beiden voor vertrek ook een EHBO-cursus gedaan. Dat is natuurlijk niet verplicht, maar wel erg handig. Stel je voor dat je iemands leven zou kunnen redden…

» Bestel hier


Waterdichte tas
Wij maken tijdens onze wereldreis nogal vaak boottripjes. Nu zijn we gelukkig nog nooit omgeslagen of verrast door een metershoge golf, maar mocht dat zo zijn dan wil ik graag dat ik, Dominic en mijn dure apparatuur ’t overleven. Mijn camera en andere waardevolle spullen doe ik om die reden altijd in een waterdichte tas. Wij hebben onze tas in ’t buitenland gekocht en is dus anders dan op ’t plaatje, maar deze ziet er zeker degelijk uit!

» Bestel hier


Natuurlijk zit er nog meer in onze backpacks, maar bovengenoemde producten zijn de meest essentiële dingen. In deze blog vind je nog een aantal handige reisgadgets. Ben je net als wij een spelletjesliefhebber? Check dan onze favorieten reisspellen hier.

PS. Dit blog is niet gesponsord en de aanbevelingen zijn dus oprecht. Door via onze links te bestellen, ontvangen wij wel een kleine commissie. Natuurlijk zouden wij dit erg fijn vinden! Zo kunnen we (nog) langer blijven reizen en meer van dit soort artikelen kunnen schrijven.

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.