Cartagena: van historisch centrum tot skyline

Door Eva de Reus
Dit artikel hoort bij het land Colombia
Toon meer berichten

Dachten we in San Andres en Providencia tropische temperaturen te pakken te hebben? Cartagena doet er nog een schepje bovenop. Vijf minuten lopen en Dominic’s blouse is al helemaal doorweekt en zelfs mijn rug (ik zweet nauwelijks) houdt het niet lang droog.

Maar hé, ons hoor je niet klagen hoor. Na maandenlang in wintertemperaturen te hebben geleefd, omarmen we de hitte met liefde. Dat doen we trouwens ook met Cartagena. Wat een mooie en leuke stad, althans het historische centrum. We verblijven in de wijk Getsemaní, waar een hoop gezellige straatjes met graffiti en barretjes te vinden zijn. We maken een stadswandeling naar de klokkentoren, waar we tientallen verkopers treffen. Willen we misschien water? Een ijsje? Een mooie hoed? Ach, het ‘no gracias’ roepen went snel.

Na zo’n drie uur lopen door het stadscentrum is Dominic zó doorweekt, dat we maar terug gaan naar ons verblijf. We slapen in een beetje een vaag hostel, maar wel eentje met verrassend goed internet. De wifi verbinding is serieus sneller dan bij ons thuis in Nederland. Hier maken we gretig gebruik van: hup alle foto’s backuppen op de Google Drive, de vlog op YouTube en natuurlijk Netflix downloaden. Alles is in een mum van tijd gedaan. Ongelooflijk.

Op zoek naar een club

De volgende dag meeten we weer met Julia en Kas. Zij zijn ook een Cartagena. Aangezien het uitgaan in Medellín een beetje is mislukt, geven we het in Cartagena een tweede kans. Eerst staat de partybus op de planning, maar de plannen wijzigen en we belanden uiteindelijk met een fles bacardi in het hostel van Julia en Kas. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een leuke club en dat blijkt nogal een opgave. We willen namelijk het liefst geen entree betalen. De eerste club waar we in lopen blijkt een soort salsabar waar vijftigplussers hun nieuwe liefde vinden. Euh oeps. In de tweede club is een verjaardagspartij bezig, zit iedereen aan tafeltjes en worden we wat vreemd aangestaard. Next! We belanden met een blikje smirnoff op straat.

Julia en Kas besluiten bij hun hostel om advies te vragen en krijgen opeens een speciale bon voor gratis entree bij een club naast de klokkentoren. Probleempje: de gratis entree is tot twaalf uur en het is vijf voor twaalf. We gaan in een snelle looppas richting de club. Hint: het is een behoorlijk stuk lopen en we gaan dit nooit halen. Julia zet de tijd op haar smartphone vijf minuten terug om de dame aan de balie te slim af te zijn. Helaas, daar trapt ze niet in. Het is twee over twaalf en ze is genadeloos: we moeten entree betalen. Gelukkig valt de schade mee en besluiten we alsnog naar binnen te gaan. We hebben een leuke avond inclusief dronken Groningse studenten, superdure Jägermeister shotjes en een optreden van Michael Jackson. Midden in de nacht nemen we nu definitief afscheid van Julia en Kas. Tot… ooit?

Twee dagen later (Dominic heeft een dag herstel nodig na het uitgaan) besluiten we nog één keer onze ruggen te laten bezweten en rondje te maken door het hete stadscentrum. Ik kom met het genieuze plan om daarna af te koelen in een winkelcentrum in het nieuwe gedeelte van de stad. Cartagena heeft in tegenstelling tot Medellín en Bogota een hele mooie skyline. We vermaken ons prima in het ‘nieuwe’ gedeelte. Zo spelen we mini-bowling in een speelhal en gaan we naar de film ‘Once upon a time in Hollywood’. Erg leuk en vooral verkoelend. Als kers op de taart kijken we nog naar de mooie zonsondergang. Cartagena, wat ben je leuk.

Toch gaan we Cartagena weer verlaten, want we hebben inmiddels wel genoeg gehad van alle toeristische plekken. Dominic heeft een nogal afgelegen en, als het goed is, niet zo toeristisch gebied opgezocht. Ik ben benieuwd!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.