En toen was onze wereldreis voorbij

Door Eva de Reus

We zouden ongeveer zestien maanden op wereldreis gaan. Dat is niet helemaal gelukt. We zijn nu inmiddels veertig landen en bijna drie jaar verder. We wisten dat het geld ooit een keer op zou raken en dat moment is nu daar. Maar hoe nu verder?

Aangezien werken in Australië zo goed bevallen is, hebben we begin vorig jaar besloten een werkvisum voor Canada te regelen. Canada biedt net als Australië een visum aan voor ‘jongeren’. Wij ‘Nederlanders’ mogen met dit visum een jaar in Canada werken. Het is best ingewikkeld om dit visum te regelen. Zo moet je eerst ingeloot worden en vervolgens allemaal documenten inleveren zoals een VOG en je vingerafdrukken laten afnemen. We hebben allebei geluk gehad en in juni hadden we allebei een werkvisum voor Canada in bezit.

Nieuw avontuur

Na de vakantie in Uruguay en Argentinië zijn we snel doorgereden naar Chili en hebben daar binnen een week onze auto verkocht. Vervolgens hebben we de vluchten naar Canada geboekt met een stop in Colombia van een week om de laatste zaken te regelen. Op zondag 26 januari 2020 zijn we aangekomen in Vancouver, waar ons nieuwe avontuur gaat beginnen. Hoe lang dit avontuur gaat duren en waar we na Canada heen gaan, weten we niet. Misschien duurt het een maand, misschien een half jaar, een jaar of misschien wel langer. Je weet het met ons nooit.

Op het moment van schrijven hebben we allebei werk gevonden. De eerste twee maanden gaan we werken in een bakkerij op een skipiste. Daarna gaat Eva aan de slag als communicatiemedewerker en videograaf voor een bedrijf dat walvistours organiseert. Dominic gaat als manusje-van-alles aan de slag bij een bedrijf dat vluchten doet met watervliegtuigen. We hebben er allebei erg veel zin in en zijn benieuwd hoe het gaat zijn. Dominic heeft zijn nog niet verdiende geld alvast uitgegeven aan een auto om mee door Canada te scheuren.

En nu?

Wat bekent dit voor mijn blog? Mijn blog was altijd een extra project met als doel de content op dit blog ooit te gebruiken voor een tof (foto)boek als persoonlijke herinnering aan onze reis. Aangezien de wereldreis nu voorbij is, zal ik geen persoonlijke blogs meer schrijven. De geschreven blogs blijven natuurlijk online staan voor iedereen die wat aan de informatie heeft. Ik heb een hele lijst met ideeën voor artikelen met tips en ervaringen die ik graag met toekomstige reizigers zou willen delen. Ik zal uiteindelijk mijn persoonlijke blog naar de achtergrond verplaatsen en artikelen vol tips meer ruimte geven op de website. Wanneer en hoe dat weet ik niet precies. Blijf vooral onze Facebookpagina en ons YouTube-kanaal volgen voor nieuwe updates omtrent ons leven in Canada.

Dank iedereen voor het lezen van mijn persoonlijke blog en veel reisplezier!

Laat via Facebook, YouTube of de reacties hieronder weten wat je van onze blogs, video’s en foto’s vindt.

2 thoughts on “En toen was onze wereldreis voorbij

 • Ella Theunissen 8 februari 2020 at 16:29 Reply

  Dag Eva en Dominic,
  Mijn man en ik kijken wekelijks naar jullie vlogs op You tube.

  In oktober maken wij dezelfde reis als jullie. Onze start zal echter in Zuid Amerika zijn.

  Heel graag ontvang ik jullie tips&trucks.

  We hebben enorm veel aan jullie vlogs.

  Heel veel succes in Canada

  • Eva de Reus 11 februari 2020 at 06:18 Reply

   Hoi Ella,

   Wat leuk dat jullie naar onze video’s kijken. Hopelijk hebben jullie er wat aan :).

   Wat betreft tips voor Zuid-Amerika:
   – Een auto kopen zou een goede optie zijn. Vliegtickets binnenlands zijn vaak goedkoop, maar zodra je de grens over moet zijn ze erg prijzig. Bovendien geeft een auto je heel veel vrijheid.
   – Schaf een prepaid creditcard aan zoals Revolut. Vooral in Argentinië komt dit goed van pas, want daar kost geld opnemen heel veel (ruim 10 euro fee per opname van max 100 euro). Om die reden kan je ook het best een paar honderd dollar meenemen. Zo kan je dat altijd tegen een gunstige koers wisselen.
   – Check goed de seizoenen vantevoren. In Patagonië kan je het best tussen oktober tot april zijn. De amazone kan je het best skippen tijdens het regenseizoen.
   – Het is leuk om aan het begin van je reis wat Spaanse lessen te nemen!
   – Verder gewoon heel veel genieten van je reis! In onze video’s en op deze blog kan je zien/lezen waar wij zoal zijn geweest. Ook heeft Dominic polarsteps bijgehouden (zoek op Dominic Schep of de rugzakreizigers).

   Heel veel plezier! Het wordt vast fantastisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *