Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Kerst met miljoenen liters water, Evita & de tango

Het is bijna kerst en dat betekent dat we weer bezoek krijgen. Na twee vakantie’s in Azië, komen Dominic’s ouders ons dit jaar opzoeken op een voor hen onbekend terrein: Zuid-Amerika. De keuze is gevallen op Uruguay én Argentinië.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Autopech in niemandsland: stoom, heel veel stoom

Een auto in Zuid-Amerika levert veel vrijheid en plezier op, maar ook een hoop stress. Wat als iemand tegen onze auto aan knalt? Dieven ons ’s nachts van onze spullen komen beroven? Of wat als we in de middle of nowhere autopech hebben? Het ging een tijd lang goed, maar laatstgenoemde treft ons als we richting de grens met Argentinië rijden.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Tijd voor toeristisch Argentinië

Ik ben inmiddels een beetje verliefd op Argentinië. Het is tot nu toe een prachtig en divers land gebleken. En door de huidige economische crisis is onze euro veel meer peso’s waard dan voorheen. Het is dus ook relatief goedkoop. Niet leuk voor de bevolking, maar stiekem wel een beetje fijn voor ons. Zo doen we weer net even iets langer met ons wereldreisbudget.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De Route 40 rijden: highlight na highlight

Van tevoren had ik me niet zoveel voorgesteld bij het gebied rondom Mendoza, één van de grotere steden van Argentinië. Er is weinig over te vinden op het internet. Iedereen gaat namelijk naar het zuiden of het noorden van Argentinië, maar het ‘midden’? Daar vind je bijna niemand. En dat is onterecht.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De politie is hier niet je beste vriend

De ‘Ruta 40’, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Het is een weg van ruim vijf duizend kilometer van Zuid- naar Noord-Argentinië. En die weg, die gaan wij rijden. Althans, niet helemaal. We beginnen namelijk niet hélemaal in het zuiden, maar één ding weten we zeker: het wordt een lange rit.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Een positieve start in Argentinië

Een nieuw land: Argentinië. En wát hebben we daar zin in. Geloof me, twee maanden Chili is echt ruim voldoende, dus we zijn blij dat we eindelijk de grens over mogen. De grensovergang verloopt redelijk soepel en is zo mooi. Zó mooi.