Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Even klaar met de kou en hoogte

We rijden door naar Copacabana, een plaatsje aan het Titicacameer. Het Titicacameer ligt zowel in Bolivia als Peru en is het grootste meer van Zuid-Amerika. Het is tevens het hoogste commercieel bevaarbare meer ter wereld en dus een toeristenplekpleister, want je kan er boottripjes maken naar de vele eilandjes.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Van kip word je gay & verticaal omhoog in La Paz

Van Uyuni rijden we door naar La Paz. We waren van tevoren een beetje bang voor de rijstijl van de Bolivianen, maar dat valt reuze mee. Pas als we in de buurt het centrum komen, begint het echt druk te worden op de weg. Met een beetje toeteren en dauwen, weten we onszelf door het verkeer te worstelen. En dan begint het lange stuk naar beneden…

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De grens over met (duur) Bolivia

En toen was het tijd voor Bolivia, maar al voordat we de grens overgaan heb ik er eigenlijk al geen zin meer in. En dat komt door Booking.com. Ik had mij zó verheugd op hostels voor drie euro of chille hotelkamers voor een tientje, maar wat blijkt? De accommodaties in Bolivia zijn duur. Heel erg duur. De goedkoopste kamers die ik kan vinden in Uyuni, de plek waar we naartoe gaan, zijn dik twintig euro. En dan denk je misschien: ‘kom op Eva, in Nederland betaal je het driedubbele’, maar dit is Bolivia. Hét land waar iedereen over zegt dat het zo ontzettend goedkoop is. Niet dus.