Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Droog maar prachtig: de Atacama woestijn

We zijn terug in Chili, het land waar onze reis door Zuid-Amerika begon. Eigenlijk zouden we hier pas terugkomen als we de auto zouden gaan verkopen, maar onze plannen zijn weer eens veranderd. Eerst stond een bezoek aan Potosí en Sucre in Bolivia op de planning, maar van dat idee worden we niet erg enthousiast. Bolivia vinden we het minst leuke land van Zuid-Amerika én daarnaast zijn er op het moment protesten die de situatie daar onveilig maken. Chili, here we come… again.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De Carretera Austral: hoge pieken, diepe dalen

Met de ferry richting de Carretera Austral laten we de geruïneerde grasmat van de camping achter ons (zie vorig blog). Het is erg rustig op de boot en dat blijkt een voorbode voor de rest van de roadtrip door Noord-Patagonië. Waar is iedereen?

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Dit wil ik nooit meer meemaken

Na de wandeling der wandelingen is het tijd om terug te keren naar onze auto. We verblijven eerst nog een paar nachten in Punta Arenas, vanwaar onze vlucht vertrekt. Daar is in de winter verder weinig te beleven, maar de goede internetverbinding en praatgraage hosteleigenaar houden ons bezig. Als hij erachter komt dat we, als Nederlanders, geen frequente drugsgebruikers zijn valt de verbazing van zijn gezicht te lezen. Hij blijkt zelf ergens in zijn huis een plantje te hebben groeien. De normaalste zaak van de wereld hier, zo schijnt.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Vloeken en genieten in Torres del Paine

Na twee weken dumpen we onze auto alweer in Puerto Montt. Niet omdat hij kapot is, integendeel, maar we willen naar het nationale park Torres del Paine. Torres del Paine is een onder toeristen beroemd Chileens nationaal park in het zuiden van Patagonië. Het is halverwege april en op 1 mei mag je het park niet meer betreden zonder (dure) gids. We moeten er dus snel heen, maar er is één probleem.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De start van onze roadtrip door Zuid-Amerika

Na onze testrit door San José de Maipo is het nu echt tijd om te beginnen aan onze roadtrip door Zuid-Amerika. Of nouja, vooralsnog Chili aangezien we de grens dus nog niet over mogen. Zoals je misschien wel eens op de wereldkaart hebt gezien, is Chili een heel erg lang land. Santiago bevindt zich ergens in het midden. Je hebt dus twee opties: naar boven of naar beneden rijden. Wij kiezen voor dat laatste.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De kennismaking met Chileense bureaucratie

Terug in Santiago is het tijd om een belangrijke knoop door te hakken: een auto kopen of niet. Tijdens ons bezoek aan Paaseiland zagen we een mooie bak voorbij komen op een Facebookpagina voor zogenoemde ‘overlanders’ a.k.a. buitenlanders die met een wagen meerdere landen door crossen. Een Duitser, die inmiddels alweer in Duitsland zit (belangrijk detail), heeft een auto te koop staan bij een Chileen. Een Toyota 4Runner met 220.000 kilometer op de teller. Prima wat ons betreft, zou het dan toch?

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De mysterieuze Moai op toeristisch Paaseiland

Om Paaseiland te bereiken moet je eerst zo’n vijf uur over de oceaan vliegen. En ja, het idee dat als het vliegtuig neerstort we nul procent kans op overleving hebben, is zeker door mijn hoofd geschoten. Maarja je moet iets hé, als je naar het meest afgelegen Pacifische eiland wilt.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Op naar een nieuw continent

Na een maandje in Nederland, doen we onze (nog steeds veel te zware) backpacks weer op onze rug. Tijd om een nieuw continent te ontdekken: Zuid-Amerika. We beginnen in Santiago, maar voordat we daar aankomen moeten we eerst bijna twintig uur reizen.