Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De grens over van Colombia naar Ecuador

Wie op de kaart kijkt, zal zien dat San Gil (Colombia) en Quito (Ecuador) niet écht dichtbij elkaar liggen. Toch besluiten we deze afstand af te leggen. Met bussen welteverstaan.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

San Gil & Barichara: Wie is de Mol? in het ‘echt’

Nederlanders: je ontkomt er niet aan in Colombia. Zelfs reizigers van andere nationaliteiten valt het op. Meerdere keren krijgen we de vraag waarom er toch zoveel mensen van ‘ons land’ in Colombia op vakantie gaan. Het antwoord? Helemaal zeker weten doen we het niet, maar we vermoeden dat het populaire televisieprogramma Wie is de Mol? de schuldige is. Ook wij hebben het afgelopen seizoen, dat zich afspeelde in Colombia, braaf gevolgd. En alhoewel we niet specifiek hierom naar Colombia zijn gegaan, is het wel heel leuk om alle bezochte plekken in het programma in ‘het echt’ te zien.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Het meest noordelijkste stukje van Zuid-Amerika

We nemen de bus van Cartagena naar Riohacha. Daar blijven we maar één nachtje, want we hebben een doel: naar haar het noordelijkste punt van Colombia én Zuid-Amerika reizen. En dat is me nogal een reis…

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Cartagena: van historisch centrum tot skyline

Dachten we in San Andres en Providencia tropische temperaturen te pakken te hebben? Cartagena doet er nog een schepje bovenop. Vijf minuten lopen en Dominic’s blouse is al helemaal doorweekt en zelfs mijn rug (ik zweet nauwelijks) houdt het niet lang droog.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

San Andres & Providencia: tropisch paradijs?

‘San Andres is een tropisch paradijs waar je mooi kunt snorkelen en duiken’. Zo wordt het verkocht op meerdere blogs. Als op het vliegveld blijkt dat we verplicht een terugticket moeten boeken naar het vasteland van Colombia, besluiten we daarom ook bijna twee weken op het eiland te verblijven. Een fout, blijkt achteraf.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Een bezoek aan Medellín & Guatapé

Wie naar Colombia gaat, brengt een bezoek aan Medellín. Dat is min of meer een feit. En ook wij, inclusief Julia en Kas, reizen af naar deze populaire Colombiaanse stad. Het is in Medellín gelukkig een stukje warmer dan in Bogota en dus kan eindelijk de zomerse kleding weer worden aangetrokken!

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Afzien en gezelligheid in Salento

Het had niet veel gescheeld of we hadden de bus naar Salento gemist, maar na een stressvolle ochtend zijn we dan toch onderweg. Het landschap wordt steeds groener en als we uit de bus stappen blijkt het ook een stuk warmer te zijn. Eindelijk de zomerse temperaturen waar Dominic en ik zo naar verlangden. 

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Al fietsend en koffie slurpend door Bogota

Het belooft een interessante vakantie te worden. Kas en Julia hebben van tevoren al bedacht ons minstens één keer dronken te willen voeren. Generatie Z op vakantie met de Millennials: dat wordt wat. 

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Tijd voor een nieuw land én nieuwe reisgenoten

Bogota, wederom een stad waar er niet hele goede verhalen over de ronde gaan. Blogs op internet staan vol veiligheidstips: neem nooit een taxi, controleer altijd of je geen fake geld terugkrijgt én ga in het donker liever niet de straat op. Wordt Colombia dan het onveiligste land dat we bezoeken tijdens onze wereldreis?