Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Cuenca: de panamahoed en een klein stukje Nieuw-Zeeland

Cuenca, we zagen het voorbij komen in reisblogs maar veel research hebben we er niet naar gedaan. Als we vanuit Guayaquil met de bus opeens urenlang over slingerwegen omhoog rijden zijn we dan ook behoorlijk verbaasd. Snel googlen op welke hoogte we ons bevinden: 2560 meter. Oeps.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Vogels met blauwe voeten voor de kust van Ecuador

En door! Tijd om de kust van Ecuador te gaan ontdekken. We reizen af naar Montañita, dat door andere reizigers als het Chersonissos van Zuid-Amerika wordt omschreven. Wij zijn niet zo van het zuipen, zonnen, feesten maar geven Montañita toch een kans. Er ligt namelijk een heel bijzonder eiland in de buurt.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Guayaquil: de verrassing van Ecuador

Guayaquil, het heeft lang geduurd voordat ik de naam van deze stad foutloos kon spellen. Wát een naam. Guayaquil is de grootste stad van Ecuador en wordt door veel reizigers zo goed als het kan vermeden. Het heeft namelijk het imago van een onveilige en saaie stad. Je ontkomt er echter vaak niet aan om een nachtje in Guayaquil te slapen. Het is namelijk een overstappunt voor veel langeafstandsbussen en er vertrekken vanaf hier vluchten naar de Galapagos.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

De leukste lama’s en een pittige wandeling bij Cotopaxi

Wie zoekt op ‘tips Ecuador’ komt waarschijnlijk bij het Secret Garden Hostel bij de Cotopaxi vulkaan uit. Facebook staat vol met jubelende enthousiastelingen en ook blogs zijn positief. Als iedereen zó enthousiast is, moeten wij er ook maar aan geloven. En dus vertrekken vanaf Quito naar de Cotopaxi.

Categorieën
Persoonlijk blog Zuid-Amerika

Op zoek naar het midden van de wereld in Quito

Door onbekende reden zitten we in een vroeg opstaan streak en dat houden we er in Quito dus maar in. Om acht uur ’s ochtends staan we gedoucht en wel klaar om aan de dag te beginnen. Dat klinkt voor hardwerkende Nederlanders misschien als een luizenleven, maar voor ons ‘reizigers’ is dat best een prestatie. We zijn er zelfs zo vroeg bij dat de deuren van onze eerste ‘highlight’ nog niet open zijn en dus beginnen we met een stadswandeling.