Categorieën
Midden-Oosten

De TripAdvisor-toerist uithangen in Isfahan

Isfahan (of Esfahan) is onze laatste ‘nieuwe’ bestemming in Iran. Hierna reizen we namelijk door naar Teheran om terug naar Nederland te vliegen. Het is één van de populairste steden onder toeristen in Iran, dus we zijn benieuwd.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

De viering van de Iraanse revolutie in Yazd

Je kent ze misschien wel: de beelden van Iraniërs die de Amerikaanse vlag verbranden en ‘dood aan Amerika’ schreeuwen. Als je de beelden vanuit je stoel in Nederland bekijkt, verklaar je de Iraniërs wellicht voor gek. Wát een vijandig volk. Maar als je er met je neus bovenop staat, is het opeens helemaal anders.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

Op naar toeristisch Iran: Shiraz

We verlaten Qeshm en maken ons op voor een lange busreis richting Shiraz. We moeten namelijk eerst met de boot naar de overkant om vervolgens urenlang richting het noorden te rijden. Dat vinden wij niet erg. We houden stiekem wel van lange busreizen: urenlang Netflix kijken. Alleen deze busreis verloopt iets anders.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

Mijn hoofddoek even af op Qeshm

Eerlijk gezegd wist ik het niet, maar in het zuiden van Iran liggen eilanden. En het zijn niet zomaar eilanden, ze staan namelijk bekend om hun lekkere weer én de vrijheid. We reizen af naar het eiland Qeshm.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

Staande gehouden bij de Kalut woestijn

We nemen de trein naar Kerman, deze nachttrein is een stuk minder gezellig dan de vorige. Onze coupégenoten (twee mannen) zijn iets te geïnteresseerd in ons. Eén van de twee kijkt continu met Dominic mee op zijn telefoon. Als hij ook nog begint te vragen hoeveel geld we hebben, besluiten we maar naar onze bovenbedden te verkassen.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

Mashhad: een heilige Iraanse stad

De nachttrein van Teheran naar Mashhad is misschien wel de leukste nachttrein die we ooit hebben genomen. Niet vanwege het uitzicht, want het grootste deel van de tijd was het donker, maar vanwege onze coupégenoten.

Categorieën
Midden-Oosten Persoonlijk blog

Onze eerste kennismaking met Iran

We hebben heel erg veel zin in Iran. We hebben namelijk veel goede verhalen over het land gehoord en gelezen. Maar voor we Iran kunnen ontdekken, zullen we eerst een visa on arrival moeten krijgen…