Categorieën
Europa Persoonlijk blog

Het lijkt wel de set van Game of Thrones

Een stad die dient als set voor verschillende grote filmproducties als Star Wars en Game of Thrones. Die eruitziet alsof je in een kasteel uit een sprookjesboek stapt. Een stad waar de zon iedere dag wel een paar uur tevoorschijn komt. Voeg die ingrediënten bij elkaar en je hebt het ideale recept voor een toeristische stad als Dubrovnik. En laat dat net onze volgende plek zijn die we bezoeken.

Categorieën
Europa Persoonlijk blog

Budgetvriendelijk eten in Split

Eva en ik proberen iedere avond zo budgetvriendelijk mogelijk te eten. In negen van de tien keer betekent dat zelf eten klaarmaken. Helaas heeft dit verblijf geen keuken, dus moeten we wat creatiever te werk gaan. Dit uit zich bijvoorbeeld in een zelfgemaakte salade in een opvouwbare wasbak en knakworstjes die zijn opgewarmd met het water uit een waterkoker. Smaakt goed, al zeggen we het zelf.

Categorieën
Europa Persoonlijk blog

Veel uren in Kroatische bussen

Het is tijd om te vertrekken uit Slovenië en door te reizen naar Kroatië. We pakken eerst de bus in Bled terug naar Ljubljana, waar we vervolgens doorgaan naar de Kroatische hoofdstad Zagreb. Het is 10 uur ’s ochtends en buiten al zo’n 24 graden. Al zwetend met onze tassen op de rug nemen we afscheid van het mooie Bled.